Kirurginteräs korumetallinaKoruellin korutkin alkavat olla pikkuhiljaa täyttä terästä!

Kirurginteräksen suosio korumetallina kasvaa vuosi vuodelta ja syitä tähän on monia.

Merkittävin syy suosioon lienee se, että kirurginterästä pidetään täysin allergiavapaana korumetallina. Joidenkin tutkimusten mukaan se on vähemmän allergisoiva kuin perinteiset jalometallit kulta ja hopea.

Ruostumaton teräs, RST, kirurginteräs, Stainless Steel ovat kaikki suurin piirtein samaa tarkoittavia asioita. Kaikki teräksiset korut ovat erittäin kestäviä ja hyvin kosteutta sietäviä ja kiiltonsa pitäviä. Ne pysyvät muuttumattomina vuodesta toiseen, koska ne eivät kulu tai tummu ajan saatossakaan.

Tänä päivänä korumetalleissa on tarkat pitoisuuskriteerit mm. nikkelin suhteen. Teräs sisältää vastoin ennakko-oletuksia nikkeliä, mutta teräksessä oleva nikkeli on sitoutuneena muihin metalleihin eikä se liukene. Tästä syystä ruostumaton teräs on mainio valinta korumetalliksi nikeliallergisillekin.

Mielestäni teräs on kestävyytensä ja hyvien ominaisuuksiensa vuoksi tänä päivänä myös yksi ekologisimpia vaihtoehtoja korumetalleista. Siitä valmistetut korut ovat pitkäikäisiä. Ne ovat myös paljon edullisempia kuin kullasta tai hopeaosista valmistetut korut ja sen vuoksi huolettomampia käytössä.

Olen valmistanut Koruelliin paljon uusia tuotteita, joissa kaikki metalliosat ovat kirurginterästä (304 ja 316). Kunkin tuotteen kuvauksessa olen maininnut käyttämäni korumetallin. Viime aikaisista tuotteista voin mainita esimerkiksi teräsosista kokoamani keveät ja sirot korvakorut ruusukullan värisinä, nekin ovat siis terästä! Teräs korumetallina ei siis tarkoita todellakaan vain teräksen harmaata!

Pääset suoraan teräskorvakorujeni pariin tästä , teräsrannekoruihin tästä, teräskaulakoruihin tästä ja teräksisiin aurinkolasiketjuihin täältä.