Design by Koruelli


Kaikki Koruellin tuotteet ovat itse suunnittelemiani ja toteuttamiani.


Olen luonut Koruellin designin tutuista pohjoismaisista ja tarkemmin sanottuna nimenomaan suomalaisista lähtökohdista. Olen koulutukseltani myös luonnontieteilijä ja sen vuoksi ideat tuotemalleihin ja värimaailmaan tulevat pitkälti luonnosta. Kevätsateen ropinaa ja lämmintä kastetta maassa, kesäaamun sumua ennen hellepäivää, luonnonkukkien värittämää vihreää nurmea, laineiden liplatusta rantakivikkoon, kuunvaloa syystaivaalla, auringon kimmellystä lumihangella.. Muun muassa tätä kaikkea haluan koruillani viestittää.

Suomalaisuus on vahvasti mukana erityisesti Suomen lippu-korvakoruissani. Niillä saat takuuvarmasti halutessasi luotua kansallistunnetta tilaisuudessa kuin tilaisuudessa, eivätkä ne jää huomaamatta!

Muinais- ja keskiajan harrastuksistani olen poiminut vaikutteita koruihin myös historian havinoiden keskeltä - eloisista karnevaalijuhlista ja värikkäistä toritunnelmista. Näitä menneiden aikojen vaikutelmia olen mielestäni onnistunut saamaan mukaan mm. kansanjuhlille tyypillisten voimakkaiden värien ja vahvojen, tavallisuudesta poikkeavien korunosien ja helmien valinnoissa.

Koruellin fasetti- ja cloisonnéhelmikoruihin olen puolestani hakenut vaikutteita ns. aitojen juhlakorujen tyyleistä ja mallittelusta. Kautta vuosisatojen korujen historiassa on ollut tapana ottaa tyyliä ns. paremman väen korumalleista ja pyrkiä tekemään vastaavia tavallisen kansan käyttöön. Mielestäni aina ei ole tarpeen somistautua arvokkaisiin juhlakoruihin, usein hyvään mieleen saattaa riittää kun ne kimmeltävät jalokivien lailla tai sädehtivät sateenkaaren väreissä..

Maailmalla jatkuvasti kasvava trendi on myös yhdistellä vanhoja perintökoruja arkisimpiin mutta silti näyttäviin käyttökoruihin. Mielestäni molemmille on paikkansa, erilaiset korut vahvistavat vain toinen toisiaan! Näin perintökorutkin pääsevät arkikorujen rinnalla useammin esille!

Koruellin korut tunnet värikylläisyydestään ja graafisuudestaan.


Koska kaikki Koruellin verkkokaupan tuoteet ovat minun, Eeva-Liisan, luomuksia, tulet todennäköisesti huomaamaan niiden muoto- ja värikielessä selkeää yhtenäisyyttä. Pidän ennen kaikkea vahvoista väreistä ja graafisista muodoista. Teemoihin ja vuodenaikoihin liittyen niiden muotokieleen ja värisävyihin syntyy luonnostaan myös vaihtelua.

Koruellin korut ovat yksilöitä, kuten sinäkin!


Kaikki Koruellin korut ovat pääsääntöisesti uniikkeja johtuen luonnonmateriaalien ominaisuuksista sekä korujen  kokoamisen yksilöllisyydestä. Suunnittelen niitä nimenomaan rennon, arkisen pukeutumisen tarpeisiin. Arkipäiviin, jolloin tarvitset jotain helposti toteutettavaa piristystä korujen muodossa tavanomaisten rutiiniesi keskelle. Asusteilla ja yksilöllisillä koruilla nykyihminen haluaa viestittää persoonallisuuttaan ja juuri tähän Koruellin korut mielestäni sopivat mainiosti. Yhtä hyvin jo kypsää ikää lähestyvän kuin nuoruuden intohimoa ja väriloistoa kaipaavankin sydämen sykkeeseen on Koruellin korut luotu!