Koruellin tarina
Lapsuuteni unelma

Sydämessäni on ikuisesti elänyt pienen tytön haave luoda omanlaisia koruja ja jakaa tätä kauneutta eteenpäin. Näihin lapsuuden unelmiini kuuluivat aikoinaan niin prinsessaleikit kuin satujen haavemaailmatkin. Hippikauden jälkeisellä 70-luvulla nuoruuteni viettäneenä ja pikku hiljaa yhä enemmän ja enemmän kukkahattutädiksi jo itseäni tituleeraavana ikiunelmoijana toteutan vihdoin näitä haaveitani. Unelmat eivät ole siis kadonneet mihinkään, ne ovat lapsuuden ajoista vain muuttaneet hieman muotoaan..

Väliin tosin tarvittiin yli kolmenkymmenen vuoden työura, tuhansien lasten ja nuorten kasvun seuraaminen ja tukeminen erityisopettajana, työskentely eri kouluissa Pohjois-Karjalassa ja Kymenlaaksossa sekä lopulta asettautuminen tänne Salpausselän kupeeseen Kouvolaan.

Vuosikymmenten aikana vastapainoksi työlleni harrastin kaikenlaisia käsitöitä. Ompelin paljon, muun muassa hattuja, lastenvaatteita, tilkkupeittoja, juhlapukuja. Lisäksi värjäsin lankoja, maalasin silkkiä, huovutin, kudoin mattoja, toteutin keskiaika- ja muinaispukuja, virkkasin pitsejä - joitakin mainitakseni. Koruja olen suunnitellut ja toteuttanut eri materiaaleista myös aivan nuoresta saakka. Kun johonkin asukokonaisuuteen ei löytynyt mieleisiä koruja, aloin valmistaa niitä itse. Samalla kiinnostavimmat korumenetelmät tulivat tutuiksi. Käsityöharrastuksiini väistämättä liittyvänä suunnittelun, muotoilun ja värien käytön taitoni karttuivat siinä samalla vuosien varrella. Loin oman tyylini, joka näkyy tänä päivänä Koruellin tuotteina. 

Oleskelin syksyllä 2018 muutaman kuukauden Costa del Solilla ja osallistuin siellä aikani kuluksi paikalliseen hopeaseppien kerhoon. Suunnitellessani ja valmistaessani kerhossa hopealangasta erilaisia koruja syntyi samalla päätös, että Suomeen palattuani perustan vihdoin oman verkkokaupan. Tästä Espanjan valoisan auringon alla kehittyneestä ideasta sai alkunsa Koruelli.


Toivon Koruellin koruihin saavan sinutkin ihastumaan!

Koruelli on ajattomien ja kestävien, suurella rakkaudella valmistettujen korujen verkkokauppa. Aivan viime aikoina kierrätyskin on päässyt mukaan tuotteisiini. Malliston omintakeisuuden lisäksi pyrin korostamaan tuotteillani nimenomaan niiden pitkäikäisyyttä ja monipuolista käyttöarvoa rahallisen arvon sijaan. Yksilöllistenkään korujen hankinnan ei aina tarvitse olla kallista. Sitä paitsi olen pannut merkille, että arkikorujen tarve on elämässämme paljon suurempaa kuin satunnaisesti käyttämiemme juhla- ja arvokorujemme!