Koruohjeet Serpentiini- ja Lumihiutale-korvakoruihinSerpentiini-korvakorujen valmistusohjeet: 

Valmiita myynnissä olevia serpentiinikorvakorujani löydät täältä.

1. Serpentiinikorvakoruihin tarvitset pienen pienet, mutta mahdollisimman samankokoiset palat erivärisiä Fimo-massoja.

2. Pehmitä massapalat kämmenissäsi ja rullaa niistä puhtaalla alustalla ohuet pötköt. Vinkkinä: aloita aina vaaleimmasta väristä, koska massasta jää helposti jämiä käsiin ja alustaan.

3. Yhdistä pötköt vieriviereen toisiinsa haluamassasi järjestyksessä. Vinkki: tarkasta vielä, ettei niiden väliin jää ilmarakoja.

4. Kaulitse yhteenliitetyt fimopötköt varovasti molemmilta puolilta tasaiseksi. Vinkki: älä välitä, vaikka reunat saattavat hieman elää. Käsityön leima saa näkyä!

5. Leikkaa korvakorujen aihiot haluamaasi pituuteen, Itse leikkasin ne suurin piirtein 9 cm:n pituisiksi. Pistele aihioiden toiseen päähän reiät koukkuja varten jo tässä vaiheessa, ettei vaan unohdu!

6. Muotoile korvakoruaihiot serpentiinikierteille ja viimeistele ne Fimo-paketin kyljestä tai netistä löytyvien ohjeiden mukaan. Vinkki: muista, aihioita ei enää kovettamisen jälkeen voi muotoilla uudestaan.

7. Kiinnitä serpentiinit korvakorukoukkuihin. Ja Simsalabim, vappukorviksesi ovat valmiit!


Lumihiutale-korvakorujen kokoamisohjeet:

Korvakorujen tee-se-itse-tuotepaketit löydät täältä


Tilaus sisältää seuraavat tarvikkeet korvakorupariin:

2 rengasmuotoista korvakoruaihiota

4 pientä kiinnityshelmeä

48 kpl siemenhelmiä

2 korumetalliriipusta

2 liitosrengasta


Koruaihiot, kiinnityshelmet ja liitosrenkaat ovat ruostumatonta terästä. Siemenhelmet Preciosan lasihelmiä. Lumikide-riipukset ovat nikkelintöntä korumetallia (Sinelli).

Tarvitset lisäksi vähintään yhdet, mieluummin kahdet pienet pihdit (& puristuspihdit). Kaksilla pihdeillä, jotka ovat molemmissa käsissä, saat helpommin käännettyä teräksisiä liitosrenkaita ja korvakoruaihioita.

  1. Suorista aivan aluksi rengasmuotoisen korvakoruaihion päätä pihtien avulla niin, jotta saat pujotettua siemenhelmet renkaaseen.
  2. Pujota 12 siemenhelmeä korvakoruaihioon.
  3. Pujota seuraavaksi pieni kiinnityshelmi ja purista se pihtien avulla varovasti kiinni siemenhelmien perään. Voit lisätä helmen kiinnittymiseksi pisaran metallille sopivaa liimaa helmen alle ennen sen kiinni puristamista, mutta se ei ole välttämätöntä.
  4. Avaa liitosrengasta pihtien avulla sen verran, että saat liitettyä siihen lumikideriipuksen. Sulje liitosrengas ennalleen ja pujota se nyt korvakoruaihioon.
  5. Lisää seuraavaksi 12 siemenhelmeä ja kiinnityshelmi korvakoruaihioon. Purista kiinnityshelmi samalla tavalla kuin edellä.
  6. Kun korvakorusi on valmis, käännä korvakoruaihion pää pihtien avulla alkuperäiseen kulmikkaampaan muotoon.
  7. Tee samoilla ohjeilla korvakoruparin toinen kappale.