Serpentiini-korvakorujen valmistus

21.04.2020

Serpentiinikorvismallin kehittely ja tuotteistaminen oli niin virkistävä kokemus näin koronaepidemian aikana - tai siitä huolimatta, että haluan jakaa mallin myös kaikkien muidenkin koruntekijöiden iloksi! Napauta kuvaa niin näet ohjeen!

Tässä ohjeet:

1. Tarvitset pienen pienet, mutta mahdollisimman samankokoiset palat erivärisiä Fimo-massoja.

2. Pehmitä massapalat kämmenissäsi ja rullaa niistä puhtaalla alustalla ohuet pötköt. Vinkkinä: aloita aina vaaleimmasta väristä, koska massasta jää helposti jämiä käsiin ja alustaan.

3. Yhdistä pötköt vieriviereen toisiinsa haluamassasi järjestyksessä. Vinkki: tarkasta vielä, ettei niiden väliin jää ilmarakoja.

4. Kaulitse yhteenliitetyt fimopötköt varovasti molemmilta puolilta tasaiseksi. Vinkki: älä välitä, vaikka reunat saattavat hieman elää. Käsityön leima saa näkyä!

5. Leikkaa korvakorujen aihiot haluamaasi pituuteen, Itse leikkasin ne suurin piirtein 9 cm:n pituisiksi. Pistele aihioiden toiseen päähän reiät koukkuja varten jo tässä vaiheessa, ettei vaan unohdu!

6. Muotoile korvakoruaihiot serpentiinikierteille ja viimeistele ne Fimo-paketin kyljestä tai netistä löytyvien ohjeiden mukaan. Vinkki: muista, aihioita ei enää kovettamisen jälkeen voi muotoilla uudestaan.

7. Kiinnitä serpentiinit korvakorukoukkuihin. Ja Simsalabim, vappukorviksesi ovat valmiit!