Korujen mallit ja materiaalit 


Korujen mallit

Koruellissakaan mallit eivät tule olemaan ikuisia. Tavoitteenani on koko ajan mukauttaa mallistoa myös meneillään olevia trendejä ja muotivirtauksia seuraten. Koruellin korut elävät myös vuodenaikojen ja juhlateemojen mukaan. Koruellista löydät tuotteita muun muassa vuosittaisten juhlapäivien, kuten uudenvuoden, ystävänpäivän, keväisten valmistujaisjuhlien, vapun, juhannuksen, halloweenin ja joulun teemoihin sopien. Tuotesuunnittelussani olen pyrkinyt siihen, että mahdollisimman moni löytäisi Koruellista ajattomia, laadukkaita koruja.

Korujen materiaalit

Koruellin koruissa olen käyttänyt pääasiassa erilaisia lasi- ja kivihelmiä sekä korumetallisia osia. Korumateriaalit olen hankkinut lähes tulkoon kaikki EU:n alueella tai Suomessa toimivista verkkokaupoista ja pienistä kivijalkaliikkeistä, näin ollen koruosien sisältämät ainesosat ovat EU-lainsäädännön mukaisia. Vain osan luonnonhelmistä olen hankkinut EU:n ulkopuolelta. Kaikki koruissani käyttämät materiaalit ovat korujen valmistukseen tarkoitettuja.

Korumetallina vuoden 2020 lopusta alkaen valmistamissani koruissa olen alkanut käyttää kirurginterästä, koska sitä pidetään täysin allergiavapaana korumetallina. Se sopii herkkäihoisille ja allergisille, mm. heille, joilla on todettu hopea- ja kulta-allergia. Teräs on lisäksi hyvin kestävä materiaali, joka ei tummu ajan saatossakaan. Teräs kuuluu myös kierrätettäviin ja uusiokäytettäviin materiaaleihin.


Ekologisuus ja kierrätys

Vuoden 2021 alusta alkaen Koruellin koruissa olen alkanut käyttää myös muita kierrätyskelpoisia korunosia, kuten aitoja kivihelmiä. Näitä olen huolellisen puhdistuksen jälkeen ottanut käyttöön hyväkuntoisista vanhoista kaula- ja rannekoruista.

Pakkauksissa olen pyrkinyt huomioimaan ekologisuuden mahdollisuuksien mukaan. Pakkausmateriaaleina Koruellissa on käytössä pahviset postitusrasiat ja suurimmat statement- ym. korut sujautan eco-merkittyyn pellavapussukkaan! Korupussukkaa voi käyttää korun säilytyspussina myöhemminkin.

Korujen valmistuksesta syntyvän metallijätteen kerään ja vien metallien keräyspisteeseen. Teräsjätteelle olen järjestänyt työpajallani myös oman keräilyastiansa. Kaikien kaikkiaan pyrin huolehtimaan siitä, että hukkamateriaaleja jää mahdollisimman vähän valmistaessani tuotteita,