Tässä hieman tarkemmin tietoa koruellista ja sen tuotteista..

Koruellin korut ovat yksilöitä, kuten sinäkin.

Koruellin korut ovat kaikki erilaisia. Tietynlainen omintakeisuus ja niistä täysin puuttuva tiukkapipoisuus kuvastaa tuotteita parhaiten. Koruellin korut on suunniteltu nimenomaan rennon, arkisen pukeutumisen tarpeisiin. Arkipäiviin, jolloin tarvitset yksinomaan jotain helposti toteutettavaa piristystä tavanomaisten rutiiniesi keskelle. Vapaa-ajan asusteilla ja koruilla nykyihminen haluaa viestittää persoonallisuuttaan ja juuri tähän esimerkiksi Koruellin räiskyvät, värirunsaat ja näyttävät riipuskorvakorut ovat myös kuin "piste iin päälle".

Koruelli on luonut designinsa täysin suomalaisista lähtökohdista. Ideat tuotemalleihin ja niiden värimaailmaan tulevat pitkälti Suomen luonnosta. Kevätsateen ropinaa ja lämmintä kastetta maassa, kesäaamun sumua ennen hellepäivää, auringonpaahteista vihreää nurmea, laineiden liplatusta rantakivikkoon, kuunvaloa syystaivaalla, auringon kimmellystä lumihangella.. Muun muassa tätä kaikkea Koruelli haluaa erityisesti luonnonaiheisilla koruillaan viestittää.

Suomalaisuus on vahvasti mukana Koruellin ikioman malliston Suomen lippu-korvakoruissa. Niillä saa takuuvarmasti halutessaan luotua kansallistunnetta tilaisuudessa kuin tilaisuudessa.

Koruelli on poiminut vaikutteita koruihinsa myös historian havinoiden keskeltä, eloisista karnevaali- ja toritunnelmista. Koruellin värikylläisistä korvakoruista ja kaulakoruista löytyy näitä vaikutelmia muun muassa kansanjuhlille tyypillisten voimakkaiden värien ja vahvojen, tavallisuudesta poikkeavien korunosien ja helmien valinnoissa. 

Koruellin fasettihelmikoruihin  ja filigraanikoruihin on puolestaan vaikutteita haettu niin sanottujen aitojen juhlakorujen tyyleistä ja mallittelusta. Kautta vuosisatojen korujen historiassa on ollut tapana ottaa tyyliä paremman väen korumalleista ja pyrkiä tekemään vastaavia tavallisen kansan käyttöön. Koruellin mielestäkään aina ei ole tarpeen somistautua arvokkaisiin juhlakoruihin, usein riittää kun ne kimmeltävät jalokivien lailla tai sädehtivät sateenkaaren väreissä.


Koruissa käytetyistä materiaaleista tarkemmin

Koruellin koruissa on käytetty pääasiassa erilaisia lasihelmiä ja korumetallisia osia. Korujen valmistuksessa käytetyt korunosat on pääasiassa hankittu EU:n alueella tai Suomessa toimivista verkkokaupoista ja pienistä kivijalkaliikkeistä. Koruosien välittäjät ovat vastaamassa omalta osaltaan tuotteiden laadusta eli esimerkiksi siitä, että niiden sisältämät ainesosat ovat EU-lainsäädännön mukaisia. Kaikki koruissa käytetyt tuotteet ovat korujen valmistukseen tarkoitettuja. Osa makeanveden helmistä on tilattu EU:n ulkopuolelta.

Vuoden 2021 alusta alkaen Koruellin koruihin on alettu ottaa mukaan myös kierrätyskelpoisia korunosia, kuten erilaisia korukivi- ja lasihelmiä. Näitä on voitu puhdistuksen jälkeen ottaa uudelleen käyttöön vintage- ja korukivistä kootuista vanhoista kaula- ja rannekoruista.

Myös korumetallina on vuoden 2020 lopusta alkaen Koruellin tuotteissa alettu käyttää mahdollisuuksien mukaan ruostumattomia teräsosia. Tämä kirurginteräkseksi kutsuttu korumetalli sopii herkkäihoisille ja allergisille, mm. heille joilla on hopea- ja kulta-allergia. Se on lisäksi hyvin kestävä materiaali, joka ei tummu ajan saatossakaan.
Koruellin korut sopivat moneen menoon ja monelle kukkarolle.

Koruelli haluaa olla erilainen, vaihtoehtoinen ja täydentävä, kierrätettäviä korunosia yhä enemmän hyödyntävä korukauppa. Erilaisuudella tässä tarkoitetaan malliston omintakeisuuden lisäksi sitä, että Koruelli pyrkii korostamaan nimenomaan tuotteidensa käyttöarvoa rahallisen arvon sijaan. Korujen hankinnan ei aina tarvitse olla kallista.

Sitä paitsi edullisemmat arkikorut ovat joka tapauksessa niitä, joita useimmiten me eniten myös käytämme ja tarvitsemme.


Koruellin koruissa sinut huomataan.

Koruellin tuotteista löydät, olitpa sitten 2000-luvun alun moderni kaupunkilaistyttö tai edellisellä vuosisadalla nuoruuttaan elänyt ikiteini, koruja, jotka sopivat monenlaiseen käyttöön ja moniin eri tilaisuuksiin. Koruellin koruissa sinut hyvin todennäköisesti huomataan niin arjessa kuin juhlassakin.


-  Eeva-Liisa  Koruellilta - 


Kouvolan talvea 2021, kuvaajana Eeva-Liisa
Kouvolan talvea 2021, kuvaajana Eeva-Liisa