Tässä hieman tarkemmin tietoa koruellista ja sen tuotteista..

Koruellin korut ovat yksilöitä, kuten sinäkin!

Koruellin korut ovat pääsääntöisesti kaikki erilaisia. Koruellin korut olen suunnitellut nimenomaan rennon, arkisen pukeutumisen tarpeisiin. Arkipäiviin, jolloin tarvitset jotain helposti toteutettavaa piristystä korujen muodossa tavanomaisten rutiiniesi keskelle. Vapaa-ajan asusteilla ja yksilöllisillä koruilla nykyihminen haluaa viestittää persoonallisuuttaan ja juuri tähän Koruellin räiskyvät, värirunsaat ja näyttävät korut ovat mielestäni kuin "piste iin päälle".

Olen luonut Koruellin designin itselleni niin tutuista pohjoismaisista ja tarkemmin sanottuna suomalaisista lähtökohdista. Ideat tuotemalleihin ja niiden värimaailmaan saan pitkälti luonnosta. Kevätsateen ropinaa ja lämmintä kastetta maassa, kesäaamun sumua ennen hellepäivää, luonnonkukkien värittämää vihreää nurmea, laineiden liplatusta rantakivikkoon, kuunvaloa syystaivaalla, auringon kimmellystä lumihangella..  Muun muassa tätä kaikkea haluan luontoaiheisilla koruillani sinulle viestittää.

Suomalaisuus on vahvasti mukana erityisesti Suomen lippu-korvakoruissani. Niillä saat takuuvarmasti halutessasi luotua kansallistunnetta tilaisuudessa kuin tilaisuudessa, eivätkä ne jää huomaamatta!

Olen poiminut vaikutteita koruihini myös historian havinoiden keskeltä - eloisista karnevaalijuhlista ja värikkäistä toritunnelmista, tämä juontaa juurensa muinais- ja keskiajan harrastuksiini. Näitä menneiden aikojen vaikutelmia olen mielestäni onnistunut ottamaan mukaan mm. kansanjuhlille tyypillisten voimakkaiden värien ja vahvojen, tavallisuudesta poikkeavien korunosien ja helmien valinnoissa. 

Koruellin fasetti- ja cloisonnéhelmikoruihin olen puolestani hakenut rohkeasti vaikutteita ns. aitojen juhlakorujen tyyleistä ja mallittelusta. Kautta vuosisatojen korujen historiassahan on ollut tapana ottaa tyyliä ns. paremman väen korumalleista ja pyrkiä tekemään vastaavia tavallisen kansan käyttöön. Mielestäni aina ei ole tarpeen somistautua arvokkaisiin juhlakoruihin, usein hyvään mieleen saattaa riittää kun ne kimmeltävät jalokivien lailla tai sädehtivät sateenkaaren väreissä..

Maailmalla jatkuvasti kasvava trendi on myös yhdistellä vanhoja perintökoruja arkisimpiin mutta silti näyttäviin, kuten Koruellin tuotteiden tyylisiin, statementkoruihin. Mielestäni molemmille on paikkansa, erilaiset korut vahvistavat vain toinen toisiansa! Näin perintökorutkin pääsevät arkikorujen rinnalla useammin esille!


Koruissa käytetyt materiaalit

Koruellin koruissa olen käyttänyt pääasiassa erilaisia lasi- ja kivihelmiä sekä korumetallisia osia. Korumateriaalit olen hankkinut lähes tulkoon kaikki EU:n alueella tai Suomessa toimivista verkkokaupoista ja pienistä kivijalkaliikkeistä, näin ollen koruosien sisältämät ainesosat ovat EU-lainsäädännön mukaisia. Osan luonnonhelmistä ja puolijalokihelmistä olen hankkinut muualtakin maailmalta. Kaikki koruissani käyttämät materiaalit ovat korujen valmistukseen tarkoitettuja.

Ekologisuus ja kierrätys huomioitu Koruellissa

Vuoden 2021 alusta alkaen Koruellin koruissa olen alkanut käyttää myös kierrätyskelpoisia korunosia, kuten puolijalokivisiä helmiä. Näitä olen huolellisen puhdistuksen jälkeen ottanut käyttöön mm. vintage- ja korukivistä kootuista vanhoista kaula- ja rannekoruista.

Korumetallina vuoden 2020 lopusta alkaen olen alkanut käyttää terästä. Tämä kirurginteräkseksikin (304) kutsuttu korumetalli sopii herkkäihoisille ja allergisille, mm. heille, joilla on todettu hopea- ja kulta-allergia. Teräs on lisäksi hyvin kestävä materiaali, joka ei tummu ajan saatossakaan. Teräs kuuluu myös kierrätettäviin ja uusiokäytettäviin materiaaleihin.

Pakkauksissa olen pyrkinyt huomioimaan ekologisuuden mahdollisuuksien mukaan. Pakkausmateriaaleina Koruellissa on käytössä pahviset postitusrasiat ja suurimmat statement- ym. korut sujautan eco-merkittyyn pellavapussukkaan! Korupussukkaa voi käyttää korun säilytyspussina myöhemminkin.

Korujen valmistuksesta syntyvän metallijätteen kerään ja vien metallien keräyspisteeseen. Teräsjätteelle olen järjestänyt työpajallani myös oman keräilyastiansa. Kaikien kaikkiaan pyrin huolehtimaan siitä, että hukkamateriaaleja jää mahdollisimman vähän valmistaessani Koruellin tuotteita,Kuvia tuotteista /Photos of Koruelli´s Jewelry:Koruellin korut sopivat moneen menoon ja monelle kukkarolle.

Koruelli haluaa olla erilainen, vaihtoehtoinen ja täydentävä, kierrätettäviä korunosia yhä enemmän hyödyntävä korukauppa. Erilaisuudella tässä tarkoitan malliston omintakeisuuden lisäksi sitä, että Koruelli pyrkii korostamaan nimenomaan tuotteidensa käyttöarvoa rahallisen arvon sijaan. Korujen hankinnan ei aina tarvitse olla kallista.

Sitä paitsi edullisemmat arkikorut ovat joka tapauksessa niitä, joita useimmiten me eniten myös käytämme ja tarvitsemme.


Koruellin koruissa sinut huomataan.

Koruellin tuotteista löydät, olitpa sitten 2000-luvun alun moderni kaupunkilaistyttö tai edellisellä vuosisadalla nuoruuttasi elänyt ikiteini, koruja, jotka sopivat monenlaiseen käyttöön ja moniin eri tilaisuuksiin. Koruellin koruissa sinut hyvin todennäköisesti huomataan niin arjessa kuin juhlassakin.


-  Eeva-Liisa  Koruellilta -